Rangos elismerés a Magyarvégesi Óvodának

Az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága 2020-ban is meghirdette Kincses Kultúróvoda pályázatát, mellyel kiemelten a hagyományápolás és a népi és kortárs kultúra gyermek-közeli közvetítését támogatja.

Az idei évben benyújtott 170 pályázatból 29 óvoda kapta meg az elismerést, közöttük Mezőberény Város Óvodai Intézménye Magyarvégesi Óvodája. Az óvoda nevelőmunkájában hangsúlyos az igényes műveltségtartalom-választás, a tudatos kultúrkincs-átadás és mintaadás. Mindezeken túl, azok az óvodák kapják meg ezt a kitüntető címet, akik követendő példaként elől járnak, nyitottak az újra, a továbbfejlődésre, lámpásokként utat mutatnak a kisgyermekek nevelésében, kiemelten kezelik a kulturális intézményekkel való tartalmas együttműködést, értéket közvetítenek.

Az államtitkárság 2020. december 9-én tartotta online díjátadó ünnepségét. Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár, ünnepi köszöntőjében hangsúlyozta az óvodapedagógusok felbecsülhetetlen szerepét a kultúraterjesztésben, azt is, hogy az előadó-művészetnek a kultúrának, a kultúrafogyasztó gyerekek nevelésének óvodáskorban kell elkezdődnie, és hogy milyen rendkívül pozitív hatást gyakorol a családokra az óvodapedagógus-gyermek viszony. 3 kategóriában – a települések lakosságszámának függvényében (20-40 ezer, 5-20 ezer, 5 ezer alatti) – 29 óvoda kapta meg az országban az elismerést. A díjazottak, a helyi sajátosságaikra építve kidolgozott komplex kulturális programcsomagjukhoz 1,3 millió forint értékben kapnak támogatást.

A Magyarvégesi Óvoda, a „Kincses Kultúróvoda 2020” cím használatára három évig jogosult.

Szeretettel gratulálunk az óvoda kollektívájának, értékteremtő munkájukhoz töretlen lelkesedést, erőt, egészséget kívánunk!

Kissné Wagner Mária – intézményvezető

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük