Mezőberény Város Óvodai Intézménye Boldog Óvoda címet kapott

Örömmel értesültünk róla, hogy „Boldog Óvoda” pályázatunk sikeres volt és a következő nevelési évben ennek a címnek büszke tulajdonosai lehetünk.

A Jobb Veled a Világ Alapítvány 2014-ben indította el a Boldogságóra programot, amely a pozitív pszichológia kutatásaira épül. A program fővédnöke Prof. Dr. Bagdy Emőke. A program fő célja, hogy kiegyensúlyozottabb, sikeresebb és elégedettebb legyen a jövő nemzedéke. A boldogságórákon végzett gyakorlatok erősítik az önbizalmat, a kitartást, fokozzák a koncentrációs képességet, fejlesztik a gondolkodást és kreativitást. Az ünnepélyes címátadó szeptember 18-án, Budapesten, a Kongresszusi Központban kerül megrendezésre, ahol szakmai előadások, élménybeszámolók keretében ismerkedünk a Boldogságóra program 2019-2020-as tanévre vonatkozó terveit.

 

Kissné Wagner Mária
Intézményvezető

A Boldog Óvoda a pozitív pszichológia kutatásainak eredményeire épít, és annak módszereit alkalmazza.

Az eredmény: optimista, magabiztos és kitartó óvodások, akik megoldandó feladatként kezelik a mindennapi kihívásokat, észreveszik az élet szépségeit, az örömteli pillanatokat, és boldog, határozott, pozitív énképpel rendelkező iskolássá, majd felnőtté válnak.

„Arra törekszünk, hogy a Boldogságórák derűs és élménygazdag feladatai, játékai, valamint gyakorlatai fokról fokra kibontakoztassák a derűt és életszeretetet. Gyermekeink így a jövőbe vetett hittel, bátran járják végig a felnőttséghez vezető utat, majd boldogságra képes emberré válhatnak.” 1.

Prof. Dr. Bagdy Emőke

a Jobb Veled a Világ Boldogságóra program fővédnöke,
a Boldogságóra könyvek társszerzője,
klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta,
a Személyiség- és Klinikai Pszichológiai Tanszék professor emeritusa

  1.  http://boldogiskola.hu/ Prof. Dr. Bagdy Emőke

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük